Imatge d'una de les entrades a la urbanització Mas Blanc del Catllar

Els veïns de Mas Blanc del Catllar organitzen una protesta contra uns okupes

Els manifestaran aquest diumenge, a partir de les 11 del matí

Els veïns de la urbanització Mas Blanc del Catllar es manifestaran el pròxim diumenge 2 de gener en contra de l'okupació d'un habitatge ubicat al número 13 del carrer de la Mercè. La concentració arrencarà a les 11 del matí al Cementiri del municipi i finalitzarà davant de l'immoble okupat, on es farà un acte de protesta, amb l'objectiu de «pressionar els okupes i fer que marxin».

Segons ha explicat el president de la junta de propietaris, els fets van tenir lloc aquest passat dilluns en una casa, propietat d'una dona que havia tancat la seva venda a un nou inquilí, que ja havia traslladat algunes de les seves pertinences. El nou comprador es va trobar amb la casa okupada i va alertar l'encara propietària, que va denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana va aixecar una acta i es va programar un judici ràpid, previst per aquest passat dimecres, però no es va celebrar perquè els ocupes no es van presentar, quedant ajornat el judici fins al pròxim 20 de gener.

«Se'n riuen del sistema»

El president de la junta de propietaris de la urbanització Mas Blanc ha explicat al 'Diari Més' que «els okupes se'n riuen del sistema. No volen rebre la notificació perquè, si no et poden notificar, no tenen per què aparèixer al jutjat i poden prolongar així la seva estança». En aquest sentit, ha denunciat que no és la primera vegada que succeeix un fet similar a la zona.

Segons ha assegurat al citat mitjà, «les okupacions van en augment. S'han fixat en aquesta zona i s'està produint un efecte crida». Finalment, ha lamentat que malgrat comunicar la problemàtica a l'Ajuntament del Catllar, «no hagin fet res».

La manifestació està oberta a la resta de propietaris de les urbanitzacions de la zona.