Concentracions per ocupacions a Roda de Berà

Els veïns de Roda de Berà acaben amb el soroll i l'incivisme que ocasionaven uns ocupes a la Barquera

Han aconseguit tapiar els accessos després de fer fora les persones que hi havia a l'interior

La situació dels veïns de la urbanització la Barquera de Roda de Berà era insostenible. L'ocupació d'un pis estava causant problemes i es van iniciar mobilitzacions per aconseguir fer-los fora.

Aquest dissabte al matí es reunien més de 200 persones davant del xalet ocupat al número 15 del carrer del Teide. Els veïns han mostrat el seu descontentament pel soroll i les mostres d'incivisme que estaven causant els ocupes.

Les queixes no han acabat aquí i s'han dirigit a la carretera N-340, on l'han tallat durant uns 20 minuts. L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, s'ha posat del costat dels veïns i els ha fet saber que «estan fent tot el que poden legalment per solucionar la situació».

Nit de desallotjament

Després de les protestes al llarg d'aquest dissabte, els veïns i veïnes de la Barquera s'han posat mans a l'obra. La pressió veïnal va aconseguir que uns ocupes marxessin de l'habitatge, propietat de l'empresa Acciona, del número 15 del cerrer del Teide. Això succeïa als volts de tres quarts de dotze de la nit. 

Durant aquestes hores, els veïns es van organitzar per evitar l'entrada d'altres individus. Segons informa el Diari de Tarragona, després de la marxa dels primers ocupes, hi havia altres persones que volien accedir a l'immoble i van ser aturats per la policia local. Els Mossos d'Esquadra van estar a la zona per controlar la situació

Després de fer guàrdia durant tota la nit, durant el matí de diumenge van començar a tapiar els accessos a l'habitatge. En una porta del balcó van escriure «La Barquera. Fuera ocupas Roda de Berà».

Un balcó tapiat a Roda de Berà
Accions de protesta a Roda de Berà per uns ocupes | Facebook / Miguel Angel Fernandez Rodriguez