Imatge de diversos nedadors, davant de la costa tarragonina

Vint-i-un quilòmetres per mar entre Tarragona i Roda: el gran repte de la I Via Augusta Nedant

Una valenta i set valents afrontaran, aquest dissabte, la travessia col·lectiva més llarga nedada mai en aigües tarragonines

Objectiu ambiciós a la costa tarragonina. El pròxim dissabte, 3 d’octubre, un grup de valents s’enfrontaran a vent, marea i temperatura per abordar la que serà, segons els organitzadors, «la travessia col·lectiva més llarga nedada mai al mar a Tarragona», la I Via Augusta Nedant. La ruta, de 21 quilòmetres, discorrerà mar endins i aigua enllà des de la platja del Miracle, a Tarragona ciutat, fins a la Punta de la Guineu, al Roc de Sant Gaietà (Roda de Berà). Es tracta d’un trajecte que des de fa segles s’ha fet a peu i que ara, per primera vegada, es farà nedant.

Cartell de la I Via Augusta Nedant

El Club Vela Platja Llarga, impulsor del repte

Els participants, vuit nedadors i nedadores de llarga distància de la secció d’aigües obertes del Club Vela Platja Llarga, sortiran aniran a tres ritmes diferents i tindran el suport de l’embarcació de vela llatina ‘Pepeta II’, de l’associació Orsasop de Torredembarra i dels caiacs del Club Vela Platja Llarga. A més, diversos nedadors tarragonins els acompanyaran durant el tram final, al seu pas per la costa torrenca. El càmping Park Playa Berà, per la seva part, donarà suport logístic i obsequis als participants.

Encoratjats, els nedadors que han assumit el repte són Norbert Parera, Àngel Palau, Gemma Zapater, Sergi Rodríguez, Diego Ortega, Jorge Torres, Alberto Valles i Antonio Atienza. Inicialment, el recorregut nàutic estava previst a la inversa —des de Roda de Berà fins al Miracle, a Tarragona— però les previsions meteorològiques han obligat a fer el canvi de sentit.