castell-altafulla

El Castell d'Altafulla s'obrirà al públic dos dies cada mes

Es podran visitar diversos dels espais més significatius del castell

El Castell d'Altafulla serà visitable durant dos dies cada mes. Aquest és l'acord que s'ha tancat en els darrers dies entre la propietat del Castell, l’Ajuntament d’Altafulla i la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que aconsegueix, doncs que el Castell altafullenc s'obri al públic general. Així ho confirma la mateixa resolució de la Direcció General del Patrimoni Cultural, amb data de 7 de maig de 2019, en què, després de consensuar-ho entre totes les parts, i es dona a la Llei 9/1993, sobre el patrimoni cultural català, que obliga a fer visitable un edifici declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional com és el Castell d’Altafulla.

El Castell d'Altafulla es podrà visitar durant dos dies cada mes

D'aquesta manera, l'edifici es podrà visitar  el primer dimarts i el darrer dissabte de cada mes, de nou del matí a una del migdia, però amb algunes excepcions en períodes vacacionals. Així doncs,  a excepció dels mesos de juliol i agost i de la Setmana Santa, quan el Castell és habitat per la propietat, l'històric edifici serà accessible durant dues jornades al mes per al públic general.

L’alcalde en funcions d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha celebrat la notícia i ha assenyalat que s’ha intentat que l’obertura al públic coincideixi amb les visites guiades  que organitza la regidoria de Turisme, com és el cas de les que programa l’últim dissabte de mes, ja que «són un atractiu pels visitants i la vila».

Quins espais del Castell d'Altafulla es podran visitar?

La resolució també especifica l’establiment com a zona visitable de l’àmbit conformat pel jardí de davant de la façana nord, els espais comuns de la planta baixa del pati d’armes, l’escala entre planta baixa i planta primera i el replà de l’escala amb galeria renaixentista ubicat a la planta primera, així com  l’espai anomenat Pati dels Tarongers, que ja és accessible al públic.

També et pot interessar