La Xarxa Santa Tecla demana a l'alcalde d'Altafulla que el Pacte de Berà s'impliqui en les seves reivindicacions

El comitè d'empresa ha demanat a Fèlix Alonso que traslladi les seves reivindicacions de personal i salarials per una sanitat pública de qualitat

Els treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla es van reunir aquest dimecres, 3 d'octubre, amb l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, per traslladar-li «la realitat que viuen i les condicions amb què treballen a les Àrees Bàsiques de Salut que hi ha des de l'Arboç fins a Vila-seca». Així ho ha confirmat el representant del comitè d'empresa de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Izadi Flores.

Així, els treballadors han traslladat a Alonso les condicions de treball amb les quals atenen les pacients, amb una «sobrecàrrega de feina per manca de personal», així com «una manca de substitucions de baixes laborals i vacances». De la mateixa manera, també denuncien «retallades retributives i salaris congelats»

Els treballadors de la Xarxa Santa Tecla, a més, han posat en coneixement de l'alcalde d'Altafulla les quotes d'atenció que han de prestar des del sector de la sanitat pública concertada en relació a les quotes que mantenen a l'Institut Català de la Salut (ICS). Aquestes quotes, afirmen, «demostren la notable sobrecàrrega de treball». Izadi Flores ha apuntat que «mentre l'ICS manté una quota de 1.500 a 1.700 pacients, la de la Xarxa Santa Tecla s'eleva a 2.500». Flores també ha criticat que hi ha una valoració econòmica desigual entre metges i infermeria de la sanitat pública concertada respecte la de l'ICS.

Demanen que el pacte de Berà se sumi a les seves reivindicacions

Els representants del comitè d'empresa de la Xarxa Santa Tecla han demanat a l'alcalde d'Altafulla que el Pacte de Berà se sumi a les seves reivindicacions per una sanitat pública de qualitat. Aquesta petició ja l'han fet arribar a les alcaldies dels municipis afectats.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha donat suport a les reivindicacions del sector sanitari i ha explicat que traslladarà la petició al Pacte de Berà. Alonso ha afirmat que «la meva posició és molt ferma en la defensa de la sanitat pública, però és evident que dins del pacte hi ha diferents postures i s'ha de discutir». El batlle altafullenc ha dit que «la sanitat pública que tenim ha estat puntera a tot el món gràcies als seus professionals i que, desgraciadament, les retallades en personal i en inversió ha provocat una pitjor atenció a la ciutadania». Finalment, Fèlix Alonso ha aclarit que «el que s'ha aconseguit, no s'ha de deixar perdre, i cal lluitar per la nostra sanitat pública a Tarragona».