La vaga a Idiada.

S'acaba la vaga: acord per millorar les condicions salarials a Idiada

L'entesa ha suposat que s'hagi desconvocat l'última jornada de vaga

La direcció i els representants d'UGT d'Idiada han arribat a un acord per revisar els salaris dels treballadors. Aquesta entesa ha suposat que el sindicat hagi desconvocat l'última jornada de vaga, prevista per al 7 de novembre.

Des del passat 17 d'octubre, treballadors de l'empresa de Santa Oliva havien fet diverses jornades de vaga. Reclamaven una revisió de les categories salarials i més mesures de seguretat. Després de setmanes de negociació infructuosa, aquest dimecres 2 de novembre va arribar l'acord després de tretze hores de reunió.

Representants sindicals han detallat que la direcció s’ha compromès a revisar les categories salarials dels 1.500 treballadors de la companyia. També s'ha acordat incrementar el plus que cobren els treballadors pels beneficis del 2021. Per últim, l'entesa inclou la creació de nous complements salarials que aproximin els sous al conveni del sector del metall de Barcelona.

El delegat sindical Jorge Porte ha assenyalat que la negociació ha estat «molt dura», però s'ha mostrat satisfet pels resultats. La UGT apunta que aquests acords poden suposar un increment de sou d'entre 400 i 500 euros mensuals per a alguns treballadors.

El sindicat espera ara que es pugui elaborar un conveni laboral propi per a Idiada a mitjà termini. L'acord ha estat traslladat als treballadors en una assemblea aquest dijous a primera hora de la tarda.