L'Ajuntament de Calafell.

El PSC tanca un acord amb Sumem i la CUP per aprovar el pressupost de Calafell

Els comptes incorporaran vuit propostes dels dos partits de l'oposició

El PSC de Calafell segueix amb la geometria variable a l'hora d'arribar a acords a l'Ajuntament. Si durant el mandat passat els socialistes van arribar —en diferents moments— a acords amb pràcticament tots els partits de l'oposició per aprovar ordenances o pressupostos, aquest mandat sembla que porten el mateix camí. 

Després que el pressupost per aquest 2020 arribés gràcies a un acord amb ERC, de cara al 2021 el PSC ha formalitzat una entesa amb dos altres partits, Sumem + Junts i la CUP. Segons han explicat des del consistori, els tres partits han arribat a un acord mitjançant el qual s'incorporaran vuit propostes de Sumem i la CUP als comptes, a canvi de la seva abstenció. Això donarà, com a mínim, una majoria simple al govern del PSC.

Vuit propostes al pressupost

L'acord pel pressupost —que es portarà al ple el dijous 17 de desembre—  inclou un segon pla de reactivació del municipi, amb ajuts destinats a col·lectius vulnerables i al teixit empresarial, així com la creació d'un servei d'habitatge i un altre de mediació de conflictes. Entre els altres acords hi ha impulsar un pla de reactivació del centre històric, fer una remodelació integral de la plaça de l'Alcalde Romeu, o contractar un estudi de mobilitat sostenible.

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha celebrat que s'hagi «consolidat una línia de diàleg» amb aquests dos partits «que pot tenir continuïtat» en el futur, segons ha remarcat. El batlle afegeix que les circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus «són difícils i això està facilitant graus importants de consens a l'Ajuntament», raó per la qual ha comminat a la resta de grups a «persistir» i «anar plegats».