Imatge del moment posterior en què l'agent ha disparat el gos a Calafell

L'ADAT sol·licita presó pel policia local que va matar a trets un gos a Calafell

La Fiscalia demana el sobreseïment provisional de la causa per la via penal, mentre la defensa sol·licita la lliure absolució i l'arxivament del cas

El cas del gos, raça rottweiler, mort a trets per un Policia Local a la urbanització de Les Brises de Segur de Calafell encara cueja. El tràgic incident va succeir l'11 de gener de 2019 i ara, l'acusació popular exercida per l'associació d'Advocats en Defensa Animal de Tarragona (ADAT), sol·licita la pena de presó  d'un any i mig i la inhabilitació especial de quatre anys per exercir la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per la tinença d'aquests. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una patrulla de la Policia Local calafellenca es va personar en una urbanització del municipi després de l'avís d'un veí, perquè va veure un gos de la raça rottweiler  pel carrer sol. L'agent, en sentir-se amenaçat pel gos, el va abatre  a trets posant fi a la vida de l'animal. 

Arran d'aquests fets, l'associació ADAT va presentar una denúncia el 14 de gener de 2019, perquè considerava que era una actuació desproporcionada davant un animal que, segons van declarar diversos testimonis en seu judicial, no era agressiu i, a més, era habitual que estigués sol passejant pel carrer. ADAT, com acusació popular, considera que els fets es constitueixen com un delicte de maltractament animal com a resultat de mort tipificada en l'article 337.3 del Codi Penal.

La Fiscalia, per la seva part, demana el sobreseïment  provisional de la causa per la via penal, mentre la defensa  sol·licita la lliure absolució  i l'arxivament del cas. 

En un comunicat emès per l'ADAT, Aina Paredes, l'advocada que ha portat l'acusació en nom seu, considera que «els testimonis han confirmat que Shaitan —el gos— no era un gos agressiu» i que «l'actuació policial no va complir amb els deguts protocols i van actuar de forma totalment desproporcionada i sense els mitjans ni formació suficients». L'associació reivindica que no es poden tolerar que actuacions d'aquest tipus quedin impunes, donat que suposen un precedent molt perillós i creen alarma social.