Josep Maria Inglès.

Adéu al cronista oficial del Vendrell: mor Josep Maria Inglès als 89 anys

Autor de nombrosos estudis i articles de premsa, va ser membre fundador de l'Institut d'Estudis Penedesencs

El vendrellenc Josep Maria Inglès ha mort aquest diumenge 24 d'abril als 89 anys d'edat. Cronista oficial de la vila des del 1966, Inglès va impulsar nombroses iniciatives en l'àmbit de la història local i penedesenca. El seu treball ha quedat registrat en els centenars d'articles que va escriure en diferents diaris i revistes.

Professional de les arts gràfiques, Inglès va publicar nombrosos treballs literaris, obres teatrals i poesia. També va estar involucrat en l'àmbit teatral, dins de l'Elenc Artístic del Club d'Esports o formant part dels Pastorets Musicals del Vendrell. Igualment, se'l recorda per ser un dels primers locutors de Ràdio el Vendrell, en la seva primera etapa dels anys 50 del segle XX.

Fundador de l'IEP

A més de col·laborar en capçaleres com 'Vendrell' o 'El Baix Penedès', Inglès va participar durant anys en l'edició del programa de la Fira. És autor de diversos estudis de temàtica local i va ser un dels membres fundadors de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP). L'any 2012 va ser nomenat Portant de Santa Anna a la Festa Major.

L'any 2006, commemorant el 40è aniversari del seu nomenament com a cronista del Vendrell, l'Ajuntament li va fer un homenatge. El novembre del 2020 també era guardonat amb el premi Recercat per la seva trajectòria i els seus mèrits en l'àmbit de la recerca local. El funeral de comiat serà aquest dilluns 25 d'abril a les 16.30 hores a l'església del Vendrell.