Un agent de policia de Cunit, amb un dron.

Agents de la policia local de Cunit es formaran com a pilots de dron

Ja s'ha posat en marxa l'adquisició de dos aparells per fer tasques de vigilància

La Policia Municipal de Cunit està decidida a apostar pels drons com a sistema de vigilància. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han avançat que durant el mes d'abril diversos agents es formaran com a pilots de dron. És una acció formativa que es farà de forma conjunta amb altres policies del país.

La policia de Cunit va ser pionera en l'ús de drons per vigilar les platges, l'any 2016. Aquella primera unitat estava formada per un pilot policial i un de protecció civil. Va servir, per exemple, per vigilar que es respectés el confinament durant la primavera del 2020

Ara, el cos vol ampliar aquesta formació a un total de vuit agents, que faran una part 'online' i una part pràctica a les platges. El curs de dron ha estat una iniciativa de la policia local junt amb una empresa del sector de formació en pilots. Tindrà lloc entre el 18 d'abril i el 6 de maig, amb les pràctiques durant la primera setmana de maig.

En marxa l'adquisició de dos drons

També s'ha posat en marxa ja l'adquisició de dos drons. Un estarà destinat a fer les pràctiques de vol, mentre l'altre servirà per fer tasques de vigilància i de rescat. Estarà equipat amb una càmera tèrmica i un altaveu per donar avisos als ciutadans. 

Els drons també reforçaran la unitat de Policia Verda, per detectar els abocaments incontrolats en zones boscoses i de difícil accés. Altres policies com la del Vendrell també han format els seus agents en el pilotatge de drons.