Un agent de la policia del Vendrell, amb la seva càmara de vídeo.

Els agents de policia del Vendrell incorporen càmeres de vídeo per enregistrar les intervencions

Cada patrulla en portarà una, que només s'activarà si les circumstàncies ho requereixen

La policia local del Vendrell ha incorporat des d'aquesta setmana càmeres de gravació al seu equipament. Es tracta de càmeres unipersonals que es porten a l'uniforme i que serveixen per enregistrar les actuacions dels agents en aquells casos en què es consideri necessari.

«És una manera de donar més garanties i més seguretat, tant als agents com al ciutadà», ha assegurat la regidora de Governació del Vendrell, Luz Ramírez. En total s'han comprat nou càmeres i cada patrulla de policia en porta una ja des d'aquesta setmana.

Avisar abans d'usar-la

Ramírez ha puntualitzat que les càmeres —que graven imatge i so— no s'usaran sempre, sinó en aquells moments que els agents ho creguin oportú, per exemple, «quan creguin que una intervenció pot derivar en problemes». En el cas que s'opti per encendre-la, l'agent haurà d'avisar abans de fer-ho. Al final de cada jornada es revisen les imatges per si cal fer-ne un informe o guardar-les. En cas contrari, les imatges es destrueixen.

Luz Ramírez afegeix que hi ha un «protocol d'ús» que garanteix «la intimitat de la persona», perquè es combini amb el «dret a la seguretat». El protocol també estipula que «no es farà un mal ús» de les imatges. Els Mossos d'Esquadra i diverses policies locals ja porten dispositius d'aquesta mena. La regidora afirma que la mesura forma part de les actuacions per «millorar el servei que s'estan prenent».

Curs dels agents interins

Pel que fa a les queixes dels sindicats de la policia per l'excés d'agents interins que té el cos, la regidora ha admès que no s'han fet concursos de noves places els últims anys, però ha afegit que aquest any ja s'ha convocat el primer. També ha informat que els agents interins que es van afegir el passat 2020 i que no van poder fer el curs de formació per culpa de la pandèmia del coronavirus el faran aquest mes de maig.