Un agent de la policia del Vendrell fent una xerrada en un institut.

Agents de la policia del Vendrell fan xerrades sobre l'ús dels patinets als instituts

Es volen reduir els comportaments de risc en la conducció d'aquests vehicles

Agents de la Policia Municipal del Vendrell ofereixen aquest curs 2021-2022 xerrades d'educació viària als instituts del municipi. Estan destinades als alumnes d'ESO, sota el nom de 'Circula amb Seguretat: Vehicles de Mobilitat Personal'.

L'activitat té l'objectiu de reduir els comportaments de risc relacionats amb la conducció dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Un dels exemples més evidents és el patinet elèctric, molt usat actualment per la gent jove. 

Fomentar la prevenció i la seguretat

La finalitat de les xerrades és fomentar que s'adquireixin destreses que es converteixin en hàbits i comportaments automàtics relacionats amb la prevenció i la seguretat. Les xerrades sobre educació viària s'han començat a fer a l'institut escola Coma-ruga i a l'institut Mediterrània. Després es faran als altres centres de secundària de la ciutat.

La conducció de vehicles de mobilitat personal com el patinet elèctric presenta diversos reptes que cal encarar. La convivència d'aquests vehicles amb els vianants o els vehicles de motor és complicada, especialment quan no es compleix la normativa existent. Això fa que s'hagin registrat nombrosos accidents els últims anys.

Controls a la via pública

Des de la policia local es va realitzar entre finals d'octubre i principis de desembre una campanya de controls d'aquests vehicles a la via pública. Es van fer 51 controls en diferents punts del municipi, que van deixar un resultat de 25 denúncies interposades per no complir la normativa. També es van immobilitzar tres d'aquests vehicles.

Des de l'Ajuntament es volen combinar les campanyes de control al carrer amb la tasca informativa als centres de secundària. Actualment hi ha una norma estatal que regula l'ús d'aquests elements, però encara s'ha d'elaborar una ordenança local.

La iniciativa forma part del Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS) que la policia i el consistori van impulsar el setembre.