Presentació de les signatures recollides per tornar a tenir aigua a les dutxes del Vendrell.

Aigua a les dutxes de les platges, sí o no? El debat arriba al ple del Vendrell

Regidors de l'oposició han entregat al consistori les més de 4.500 signatures recollides en un mes i mig

El debat sobre la idoneïtat de tenir aigua a les dutxes de les platges del Vendrell arriba aquest dilluns 1 d'agost al ple municipal. Els grups municipals de Primàries i Podem han presentat una proposta de resolució on demanen que es connecti l'aigua a les dutxes aquesta mateixa setmana. Ho fan pocs dies després que entreguessin 4.455 signatures recollides entre veïns i estiuejants a favor d'aquesta mesura.

En un moment de preocupant sequera a Catalunya —amb municipis molt propers com Bonastre molt afectats—, el debat no és banal. Des de la regidoria de Platges han defensat la necessitat de mantenir tancades les dutxes per segon estiu seguit, i deixar funcionant només els rentapeus. La regidora, Bàrbara Peris, argumenta que cal estalviar aigua en aquest context preocupant, i evitar així que s'hagin de fer talls als domicilis en moment puntuals.

Més de 4.500 signatures recollides

Però diversos veïns dels nuclis marítims i partits de l'oposició com Primàries, Podem o SP-ERC s'oposen a la mesura. Afirmen l'aigua que es gasta a les dutxes és molta menys que la que es perd cada any per fuites a la xarxa d'aigua del Vendrell. Per això reclamen que torni a funcionar l'aigua a les dutxes, al·legant el fort descontentament veïnal que hi ha per aquest motiu.

Des del govern municipal expliquen que l'aigua que es perd per les fuites és molt difícil de detectar i que el motiu és l'antiguitat de les canalitzacions. Per això, aquestes ja s'han anat renovant quan s'han fet obres en carrers com el Doctor Robert o les Quatre Fonts. Però l'actuació és ingent i s'ha d'anar fent a poc a poc.

Neteja amb maquinària i bandera blava

Mentrestant creuen que cal prendre qualsevol mesura per estalviar aigua, i recorden que ja són diversos els municipis del litoral que han tancat les dutxes. La recollida de signatures que s'ha fet l'últim mes i mig també ha estat per demanar que es torni a fer la neteja amb maquinària de les platges. Igualment, els veïns i els polítics de l'oposició creuen que cal tornar a sol·licitar la bandera blava.

Una dutxa a les platges del Vendrell.
El Vendrell només té en funcionament els rentapeus a les platges per segon any seguit. | Ajuntament del Vendrell