El Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès.

S'aixeca el teló de nou: el Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès torna dos anys després

Onze centres escolars de primària i secundària actuaran a l'escenari del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell

La pandèmia del coronavirus va irrompre el març del 2020 i va capgirar la vida de tots els ciutadans. Han estat dos anys condicionats per la situació sanitària, que ha obligat a suspendre o posposar moltes activitats. Una d'elles ha estat el Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès, impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics comarcal.

Després de dos cursos marcats per la pandèmia, aquest març del 2022 el festival aixecarà de nou el teló per a la 43a edició. Des del 29 de març i fins al 8 d'abril, el Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell acollirà aquest important certamen. Un total d'onze centres escolars de primària i secundària de la comarca hi prendran part amb les obres que han estat preparant.

Més de vint obres amb gairebé 500 escolars

Les obres que es faran seran 22, amb la presència de 482 actors i actrius, i dinou docents. Unes representacions que s'enregistraran i després seran emeses per Televisió el Vendrell. Els organitzadors destaquen que aquest és «el punt culminant» del treball fet per docents i alumnes durant molts mesos.

Una eina pedagògica «molt valuosa per treballar el desenvolupament de l'expressió corporal, oral, artística i emocional». La programació completa del 43è Festival de Teatre Infantil i Juvenil es pot consultar en aquest enllaç

Exposició a la sala del Portal del Pardo

Per altra banda, la sala del Portal del Pardo del Vendrell acull des del passat 15 de març l'exposició 'Papeles pintados', d'Albert Ràfols Casamada (1923-2009). Són un total de 27 obres que pertanyen a una col·lecció particular, i que abasten el període que va des dels anys setanta fins ben entrat el segle XXI.

La mostra es podrà visitar fins al 14 de maig, de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El dia 24 de març es farà una visita comentada a partir de les set de la tarda