Pla d'una planta solar de Lora del Río.

L'Ajuntament de l'Arboç avisa que no es pot aixecar una planta solar en sòl rústic protegit

Els tècnics municipals estan estudiant l'informe del projecte

L'Ajuntament de l'Arboç s'ha pronunciat sobre el projecte per instal·lar una planta solar en uns terrenys del municipi, que va treure a la llum fa pocs dies la plataforma SOS Penedès. El consistori encara està esperant que li arribi l'informe tècnic per fer una valoració acurada del projecte, però sí que ha rebut una comunicació de la Generalitat a través del canal EACAT, que va anar directament als tècnics municipals.

 

No en els terrenys demanats

En aquests moments, els tècnics estan estudiant aquesta petició d'informe de consulta prèvia, amb la qual es vol saber la viabilitat del projecte per fer una planta fotovoltaica. Però des de l'Ajuntament ja han avançat que els terrenys on es preveu posar la instal·lació, pròxims a la fàbrica Saint Gobain, estan qualificats de «sòl rústic no urbanitzable de protecció preventiva», amb la qual cosa no es podria aixecar la planta solar allí.

A banda d'aquesta comunicació de la Generalitat, cap responsable de l'empresa promotora s'ha posat en contacte amb el consistori, segons apunten fonts municipals. El govern municipal de l'Arboç valora «la necessitat de generació d'energies renovables», però alhora recorda «la poca aportació en llocs de treball d'aquest tipus de plantes i l'afectació mediambiental que pot tenir pel municipi».