Pancarta contra la MAT a la Bisbal.

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès convocarà 21 places aquest any per reduir la temporalitat

La nova normativa estatal fixa el percentatge màxim en un 8%, quan a la Bisbal és superior al 50%

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès convocarà aquest any 2022 un total de 21 places amb l'objectiu de reduir la temporalitat. És la manera de donar compliment a la nova normativa aprovada pel govern espanyol i que ja ha entrat en vigor.

Aquesta norma fixa el percentatge màxim de temporalitat a les administracions públiques en un 8%. Al consistori bisbalenc, aquesta xifra se supera àmpliament, situant-se per sobre del 50%. L'alcaldessa, Agnès Ferré, explica aquesta dada pel fet que «abans de 2015 es van crear moltes places temporals sense fer concurs públic».

Funcionaris i personal laboral

Les convocatòries per cobrir les places incloses en l'oferta pública d'ocupació s'hauran de crear abans del 31 de desembre. La resolució de les convocatòries haurà d'estar acabada abans del 31 de desembre del 2024. De les 21 places que sortiran a concurs, vuit són de funcionaris i tretze de personal laboral.

En les primeres hi ha quatre places d'auxiliar administratiu, una plaça d'inspector, una d'informador de carrer, una de notificador i una d’enginyer. Les de personal laboral seran per a un tècnic d'ocupació, formació i joventut, un peó de neteja a temps complet, quatre peons de neteja a temps parcial, i dos operaris de brigada d’obres. També per dos operaris de brigada de jardineria i neteja viària, un de brigada d’enllumenat públic, un de custòdia d’edificis escolars, i un de custòdia d’edificis esportius i culturals.