Pancarta contra la MAT a la Bisbal.

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès també presentarà al·legacions contra la MAT

El projecte contempla la instal·lació de 27 torres al llarg del municipi

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès també presentarà al·legacions contra el projecte de la línia de molt alta tensió (MAT), que ha de travessar la comarca. La Junta de Govern Local ha aprovat presentar-les després de rebre els diferents informes tècnics, jurídics i ambientals.

La conclusió d'aquests informes és que el projecte no compleix la Llei 24/2013 del sector elèctric, ja que aquesta es tracta d'una línia de transport d'energia. Segons la normativa actual, l'única que pot fer d'operadora del sistema és Red Eléctrica de España. Igualment, s'apunta que no es justifica la capacitat de producció elèctrica amb la capacitat de transport de la línia.

Impacte paisatgístic

Altres aspectes que s'argumenten són que no s'han tingut en compte ni la Xarxa Natura 2000, ni les proximitats a zones habitades o superfícies de conreu. També es detalla que tindrà un gran impacte paisatgístic i sobre les activitats de turisme rural. L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha explicat que, un cop presentades les al·legacions de totes les administracions, caldrà esperar la resposta.

El projecte de la MAT contempla la instal·lació de 27 torres de molt alta tensió a la Bisbal, al llarg de gairebé vuit quilòmetres. El municipi també ha recollit prop de 450 al·legacions de la ciutadania que es faran arribar a la Subdelegació del govern espanyol.