Vista de la Bisbal del Penedès.

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès preveu eixugar tot el deute el 2022

El pressupost del 2022 puja a 4,8 milions d'euros

L'equip de govern de la Bisbal del Penedès ha presentat el pressupost pel 2022, que puja a 4,8 milions d'euros. Els comptes, que es portaran al ple el 29 de novembre, preveuen que el consistori arribi al 0% d'endeutament l'any vinent. 

«La bona gestió dels diners públics dels últims anys ens permeten dir que l'Ajuntament ja no està endeutat», ha apuntat l'alcaldessa, Agnès Ferré. Per aquest motiu, «per setè any consecutiu es congelaran els impostos i les taxes, ja que l’Ajuntament està sanejat econòmicament», ha afegit.

El deute de l'Ajuntament de la Bisbal havia arribat al seu màxim el 2015, suposant un 113% del pressupost. Des d'aleshores ha anat baixant fins a arribar al 0% al pressupost previst pel 2022. Els comptes seguiran sent expansius, amb un increment de les inversions, segons ha avançat el govern local.

Actes del 25-N

Per altra banda, la Bisbal del Penedès ha presentat els actes pel Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones. Des de la regidoria de Benestar Social s'ha organitzat una caminada que es farà aquest dijous des del consistori fins al Priorat de la Bisbal. La sortida es farà a les onze del matí.

Al Priorat es visitarà el mural que l'artista Jordi Romeu està fent de forma voluntària amb els materials que li ha cedit Aqualia. Serà allà on es llegirà el manifest contra la violència envers les dones.

Els actes del 25-N compten amb la col·laboració d'Aqualia, l'Associació de Dones La Roca Foradada i l'Associació de la Gent Gran. També hi prenen part les dues associacions de veïns del Priorat.