La façana de l'Ajuntament de Calafell.

L'Ajuntament de Calafell anuncia que es congelen els impostos de cara al 2022

Serà el cinquè any consecutiu que no s'incrementen les taxes

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va avançar al ple del passat 21 d'octubre que els impostos municipals es congelaran de cara al 2022. Serà el cinquè any consecutiu que la pressió fiscal no augmentarà a Calafell, un escenari que es vol mantenir en els pròxims anys.

Segons el govern local, una de les claus per això ha estat la municipalització de serveis. «Haver donat múscul a l'empresa municipal CEMSSA ha estat decisiu per contenir la despesa», ha assegurat Ferré.

El creixement de CEMSSA

El batlle ha recordat que «el preu de les coses puja any rere any, però els ingressos són els mateixos o baixen». Per això s'ha de buscar «un equilibri» per al qual ha estat clau haver municipalitzat serveis com el de neteja viària o recollida de residus.

L'empresa municipal CEMSSA tenia el 2015 un pressupost de 400.000 euros, amb vint treballadors per gestionar tres serveis. Ara el seu pressupost arriba als set milions d'euros, amb 230 treballadors i onze serveis gestionats. I l'objectiu, segons el govern local, és que aquesta tendència es mantingui de cara al futur.