La plaça de Catalunya de Calafell.

L'Ajuntament de Calafell pregunta als ciutadans quin ha de ser el full de ruta del pròxim mandat

El pla de mandat 2023-2027 comença amb la participació ciutadana

L'Ajuntament de Calafell vol saber quin ha de ser el full de ruta del pròxim mandat segons els ciutadans. Per això s'ha convocat un procés de participació ciutadana com a primer pas per elaborar el pla de mandat 2023-2027

La iniciativa es presentarà aquest dijous 8 de juliol a les 19.00 hores amb un acte que es farà de forma telemàtica. Hi seran presents els diferents consells de participació i les entitats del municipi, en un 'streaming' que es podrà seguir en directe.

El full de ruta del pròxim mandat

La regidora de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha recordat que el pla de mandat és «el full de ruta que marca els objectius» a assolir. «Són les línies estratègiques i les accions que l'Ajuntament es compromet a dur a terme durant el mandat», afegeix. En aquest pla la participació ciutadana «ha de ser una eina clau» que permeti incorporar «la visió del veïnat».

La presentació vindrà seguida d'una consulta ciutadana —mitjançant una enquesta— i un debat temàtic que girarà al voltant de quatre eixos. Aquests seran l'energia i medi ambient, la mobilitat urbana, la governança i transparència, i la resiliència urbana. Les conclusions es posaran en comú el desembre, mentres en paral·lel es fa un treball tècnic per elaborar l'avantprojecte.