Façana de l'Ajuntament de Cunit.

L'Ajuntament de Cunit aprova el primer pressupost de l'era posterior al pla d'ajust

Els comptes pugen a 26 milions d'euros, amb 2,2 milions que es destinaran a inversions

El ple de l'Ajuntament de Cunit ha aprovat aquest dijous 24 de novembre el pressupost per a l'any 2023, el primer en el qual ja no està vigent el pla d'ajust. Els comptes pugen a 26 milions d'euros, amb un deute que se situa en un 6%, l'índex més baix en molt de temps. Cal recordar que el pla d'ajust s'havia de desenvolupar entre el 2015 i el 2025, però es va amortitzar anticipadament.

Més de dos milions d'euros d'inversions

Això permet comptar una capacitat inversora que de cara al 2023 s'enfilarà fins als 2,2 milions d'euros. Entre les inversions més rellevants hi ha la rehabilitació de la llar d'infants municipal les Marietes o 600.000 euros que es destinen a diferents actuacions a la via pública. També s'han pressupostat 400.000 euros per a temes esportius, 275.000 euros per a les escoles i 144.000 euros en tecnologia. 

Nou contracte de la recollida de residus i la neteja viària

Un altre aspecte important és el nou contracte de la recollida de la brossa i la neteja viària, que incrementaran el pressupost. La recollida de brossa passarà dels 1,3 milions d'euros actuals a 1,8 milions el 2023. La neteja viària també tindrà un increment de 500.000 euros anuals, arribant als 1,2 milions. 

Igualment, augmenten les partides per a la jardineria i les platges (899.000 euros), així com l'enllumenat públic (833.000 euros). Els comptes s'han aprovat de forma inicial i ara s'obre el període per presentar al·legacions. També s'ha aprovat de forma provisional la plantilla de la corporació per a l'any 2023.

Protocol davant les violències sexuals en espais d'oci

El ple del mes de novembre també ha servit per aprovar el Protocol Municipal d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci. En l’apartat de mocions, la que va presentar el grup d’ERC amb motiu del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional es va aprovar per unanimitat.