La dàrsena del port de l'antiga central tèrmica del Foix.

L'Ajuntament de Cunit avisa: «els espigons són un element imprescindible»

El consistori es manté ferm en la seva postura davant el desmantellament del port de la tèrmica

«Els espigons són un element indispensable, i no podem prescindir d'ells, tal com ens indiquen els estudis que tenim». Així de clar s'ha expressat l'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, en relació amb el projecte de desmantellament del port de la tèrmica.

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Cunit ja van deixar clar a finals de juny que la seva postura passava pel manteniment dels espigons. Ara, després que Calafell, Cubelles i Vilanova hagin consensuat una postura diferent de la de Cunit, des del consistori es reafirmen.

«L'únic camí per garantir el futur del litoral cunitenc»

De les cinc opcions plantejades per Endesa, Cunit es decanta per la cinquena, un desmantellament només de la dàrsena central. El consistori vol mantenir els set espigons que hi ha a les seves platges, a més de reforçar-los. Creuen que és la millor opció per mantenir la sorra de la platja.

«El nostre objectiu i el nostre interès és clar, que Cunit no continuï perdent sorra», ha remarcat Casañas. El batlle veu l'opció cinc com «l'únic camí per garantir el futur» del litoral cunitenc i de les seves platges. Així ho van traslladar el dijous passat al Departament de Territori de la Generalitat en una reunió on van ser-hi presents els quatre ajuntaments.

Per contra, Calafell, Cubelles i Vilanova aposten per un desmantellament total de la infraestructura, incloent-hi els espigons. Això sí, demanen que es faci per fases, per anar observant quins efectes té sobre el litoral. La Generalitat i l'Estat han de decidir ara quina és la millor opció i traslladar-la a Endesa.