L'Ajuntament de Llorenç no celebrarà el Nadal amb els treballadors per la vaga de fam dels presos

La vaga de fam dels presos i les declaracions de Quim Torra entren a la política municipal

L'equip de govern de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha anunciat que ha quedat suspès l'acte de celebració de les festes de Nadal amb els treballadors del consistori per donar suport a la vaga de fam que estan duent a terme Jordi Turull, Jordi Sánchez, Joaquim Forn i Josep Rull a la presó de Lledoners. Des de l'Ajuntament de Llorenç, on govern CiU amb majoria absoluta, volen donar suport a «aquesta mesura tan extrema» dels polítics catalans empresonats, «per tal de denunciar les traves que el Tribunal Constitucional està posant per endarrerir l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans».

La setmana passada ja es va tenir coneixement d'una altra iniciativa al Baix Penedès de suport als polítics empresonats, en aquest cas d'un grup de professors de l'Institut Baix Penedès del Vendrell que estan fent un dejuni rotatiu. Cada dia, un dels professors no menja aliments sòlids durant 24 hores i l'endemà, li agafa el relleu un altre.  L'acció, que han engegat a títol personal una dotzena de docents, la faran fins que els presos aturin la vaga de fam

Rebuig a les paraules de Quim Torra 

També han tingut el seu ressò a la política municipal les declaracions del President de la Generalitat, Quim Torra, sobre la via eslovena per arribar a la independència. El portaveu del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament del Vendrell, Jero Merino, ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple del mes de desembre perquè els regidors rebutgin «enèrgicament» les declaracions de Torra «invocant la via violenta de la secessió eslovena per aconseguir la independència de Catalunya».

La moció fa referència a la piulada que va fer Torra el passat 8 de desembre on apuntava que «els eslovens van decidir seguir endavant amb totes les conseqüències. Fem com ells i estiguem disposats a tot per viure lliures». Les paraules del President de la Generalitat han generat polèmica, ja que Eslovènia va assolir la independència després d'una guerra de deu dies contra l'estat iugoslau que va provocar 74 morts.