La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell anuncia una congelació dels impostos per al 2022

El govern està acabant de definir el pressupost per a l'any vinent

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat que l'Ajuntament congelarà els impostos de cara al 2022. L'alcalde ha explicat al programa 'Per què?' de TV el Vendrell que la congelació és possible per diversos motius, entre ells, «l'esforç col·lectiu de la ciutadania».

Però també ho ha atribuït a «la gestió responsable del govern durant la pandèmia per mantenir l'equilibri de les finances». Alhora, ha fet referència al refinançament del deute que es va aprovar a través del Ministeri d'Hisenda. Amb tot això, les despeses corrents augmenten fins a arribar a nivells anteriors de la pandèmia.

Acabant de fer el pressupost

Segons Martínez, s'han superat «moments complicats i ho hem fet mantenint la cohesió social». També ha destacat projectes com el de la gratuïtat de les escoles bressol i els ajuts a autònoms i PIMES. El govern està acabant de preparar el pressupost per al 2022, que mantindrà la reducció del deute municipal.

El Vendrell congela els impostos després que l'any passat augmentés els de l'IBI, les escombraries o els guals. El regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, va argumentar la pujada per poder mantenir els serveis a la ciutadania en un context de caiguda d'ingressos.