L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

L'Ajuntament del Vendrell anuncia que es congelen els impostos per al 2023

També es mantindran les reduccions d'un 25% i un 50% a les taxes d'escombraries i terrasses

L'Ajuntament del Vendrell mantindrà els impostos i les taxes municipals congelats de cara al 2023. Així ho ha avançat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, al programa de RTV el Vendrell 'Per què?'. Aquest serà el segon any consecutiu que els impostos municipals es quedaran congelats.

Des del consistori remarquen que la decisió s'ha pres per «ajudar les famílies» en un moment de complexitat com l'actual. La situació d'inflació, amb l'augment de preus de l'electricitat, la benzina o la cistella de la compra, s'està notant a l'economia de molts ciutadans. Per aquest motiu el govern local també ha decidit mantenir les reduccions d'un 25% i un 50% a les taxes d'escombraries i terrasses de bar.

Finances municipals sanejades

Segons l'alcalde, la congelació d'impostos és possible gràcies a la «situació sanejada de les finances municipals». La progressiva reducció del deute «permet mantenir i millorar els serveis municipals, i ajudar les famílies a fer front a la inflació», ha apuntat Martínez. El batlle també ha volgut destacar mesures com la gratuïtat del P-2, el nou servei d'orientació psicològica o les campanyes de bons comercials.

El govern local ja es troba en ple procés d'elaboració dels pressupostos municipals del 2023, que seran els últims de l'actual mandat. L'alcalde va esbossar algunes de les línies principals sobre les quals se sustentaran els comptes. En aquest sentit, es preveu continuar amb «la transformació urbana» de la ciutat, incorporant «nous projectes verds i millorant els serveis municipals».