L'empresa del servei d'aigües del Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell cedirà un solar municipal a l'empresa d'aigües per fer una nova seu

Els terrenys estan situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra | El projecte genera recels entre els partits de l'oposició

L'Ajuntament del Vendrell cedirà un solar municipal a l'empresa Aigües del Vendrell per fer una nova seu. El ple del pròxim dilluns 25 d'abril servirà per iniciar aquest procediment de cessió dels terrenys a l'empresa mixta que presta el servei de l'aigua. El solar que s'ha de cedir està situat al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, en uns terrenys que ara estan buits.

Segons ha explicat el regidor d'Aigües de l'Ajuntament, Alfons Herrera, aquesta ha estat una petició del consell d'administració de l'empresa. Actualment, Aigües del Vendrell té dues oficines en règim de lloguer al centre de la ciutat. La cessió dels terrenys per a la nova seu es mantindria fins que acabés l'actual concessió, moment en què passarien a ser de titularitat municipal.

Recels per part de l'oposició

El projecte ha provocat reticències en diversos dels grups municipals de l'oposició. Josep Maria Llasat, de Primàries, ha criticat que el consistori «estigui entestat a construir un nou edifici per la societat mixta amb un cost estimat d'1,3 milions d'euros». Llasat també ha lamentat que per redactar el projecte bàsic només s'hagi demanat pressupost «a tres despatxos d'arquitectes de Tarragona».

«Creiem que aquesta no és la manera de generar activitat econòmica al Vendrell», ha denunciat el regidor de Pel Vendrell Primàries. Per altra banda, des de Som Poble-ERC també han mostrat els seus recels davant el projecte. «No el veiem gens clar i presenta moltes mancances a nivell econòmic», ha expressat el seu portaveu, Lluís Navarrete.

Aigües del Vendrell és l'empresa mixta que gestiona el servei de l'aigua a la capital del Baix Penedès. El 2016 es va licitar la part privada (el 49%), que va acabar sent adjudicada a Aqualia. El consistori té el 51% restant de l'antiga Aigües de Tomoví, en una concessió que es va fer a 25 anys i que acaba el 2041.