Vista de la zona boscosa dels Masos Oest.

L'Ajuntament del Vendrell assegura que ja no pot intervenir per frenar la urbanització Masos Oest

Des d'Urbanisme comparteixen que aquest espai «no s'hauria d'urbanitzar»

L'Ajuntament del Vendrell ha assegurat que ja no pot intervenir per frenar el desenvolupament de la urbanització dels Masos Oest, al nucli de Coma-ruga, un projecte que preveu la construcció de 66 habitatges unifamiliars en una àrea boscosa. Fa pocs dies, el grup ecologista Geven va denunciar que s'havia reprès aquest projecte que estava aturat des del 2011, lamentant «l'agressió mediambiental» que això suposarà.

 

Rovira admet que no s'hauria d'urbanitzar l'espai

En declaracions a TarragonaDigital, la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament, Núria Rovira, no ha pogut fer més que lamentar la situació i reconèixer que aquest espai «no s'hauria d'urbanitzar». «Com a ajuntament ja no hi podem fer res, és un expedient que se n'ha anat cap amunt, ja que els promotors van aconseguir la subrogació del projecte, i ara només depèn de la Comissió d'Urbanisme de Tarragona i de la Direcció General d'Urbanisme», ha explicat la regidora.

Rovira, que té un passat lligat al Geven, ha apuntat que és un projecte que es va trobar quan va entrar al consistori ara fa un any, i que, per motius que desconeix, estava sobre la taula des del 2011. Els promotors en van demanar la subrogació a la Comissió d'Urbanisme davant la paràlisi del consistori, i la van aconseguir. La mateixa Rovira va mantenir reunions el passat setembre per saber si es podia canviar el projecte, però això ja era impossible. «Se'ns va dir que ja no podíem intervenir per aturar-ho sense que això tingués un cost econòmic pel consistori», afegeix.

 

El POUM del 2000 

«Només puc dir que em sap molt de greu, i que tant de bo s'haguessin pres altres decisions en el seu moment», ha afirmat la regidora d'Urbanisme a aquest mitjà. El projecte s'emmarca en el POUM de l'any 2000, que és molt expansiu, i en el qual hi havia nombroses àrees urbanitzables, com el Botafoc o el Tancat del Galan. «S'hauria d’haver fet un pla d’etapes, per anar obrint per zones, i no tot a l’hora», opina Rovira sobre el plantejament urbanístic que es va fer al municipi. 

Precisament, tant el Geven com la Xarxa Vendrellenca han demanat que sigui una prioritat la redacció d'un nou POUM, que redefineixi el model de ciutat, protegint els espais d'interès natural i apostant per la sostenibilitat. Des de l'Ajuntament tenen intenció d'iniciar els treballs pel nou Pla General aquest mandat, amb l'horitzó fixat en el 2030 i la voluntat que sigui molt «menys expansiu» que el de l'any 2000. Però per zones com els Masos Oest ja serà tard.