La regidora de Serveis Socials, Montse Martín, presentant el nou programa als mitjans.

L'Ajuntament del Vendrell llogarà pisos a particulars per destinar a famílies vulnerables

Seran pels casos més urgents que ja estiguin aprovats per la Mesa d'emergències socials

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest divendres 13 de desembre un nou programa amb el qual es vol mirar d'augmentar el parc d'habitatges de lloguer social a la ciutat. El ple del consistori aprovarà el pròxim dimarts 17 de desembre l'adhesió a la Xarxa d'Habitatges d'Inserció Social, un programa de l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat mitjançant el qual els ajuntaments lloguen pisos directament a propietaris particulars per després destinar-los a famílies vulnerables, amb un lloguer social.

Es tracta d'una manera de donar sortida a aquelles famílies que presenten una situació «més urgent», els casos de les quals ja han estat aprovades per la Mesa d'emergències socials de la Generalitat. Al Vendrell, segons la regidora de Serveis Socials, Montse Martín, hi ha tretze famílies que es podrien beneficar ja d'aquesta iniciativa, donat que es troben en una situació d'extrema vulnerabilitat reconeguda per la Mesa d'emergències.

Cessió de dos anys a les famílies

Un cop l'adhesió estigui aprovada al ple, el consistori haurà de començar a contactar particulars per formalitzar el lloguer dels habitatges. «Són contractes de lloguer entre la propietat i el consistori de cinc anys, amb un preu una mica per sota del que hi ha al mercat, però amb la seguretat que és l'administració qui fa el pagament», ha explicat Martin. Un cop fets aquests contractes, l'Ajuntament gestiona cessions de dos anys per cada família, amb un lloguer social que s'ajusti als ingressos que tenen.

El programa compta amb una subvenció de l'Agència de l'Habitatge, que cobreix un 60% del cost del pis. El restant 40% es paga entre l'Ajuntament i el lloguer social de la família. Amb aquesta iniciativa es vol donar sortida als casos més urgents que ja han passat per la Mesa d'emergències socials, però que no disposen d'un habitatge social, ja que el parc és molt limitat. El temps d'espera mitjà per accedir a aquests pisos és actualment d'un any i mig. Al Vendrell hi ha unes 450 famílies que estan en llista d'espera per tenir un pis de lloguer social. D'aquestes, tretze són les que tenen una situació d'emergència, que els permetrà beneficiar-se d'aquest programa.