La plaça de Pep Jai del Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell i Parven acorden una reducció dels preus del pàrquing soterrat de la plaça Pep Jai

Es fixa un topall màxim de sis euros per tot el dia, quan abans era de 15,36 euros

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dimarts 29 de març va aprovar la reducció de les tarifes del pàrquing de la plaça Pep Jai. El canvi es fa a través d'una modificació de les ordenances fiscals, concretament la que fixa la taxa per estacionament de vehicles. 

El govern local va explicar que la modificació ha estat el resultat d'un treball que s'ha estat fent junt amb Parven, que gestiona aquest aparcament soterrat. Feia temps que els comerciants reclamaven una reducció de les tarifes d'aquest pàrquing, que consideraven desproporcionades

Fins ara, el preu d'aquest pàrquing era de quatre euros la primera hora, i 3,60 la segona, la tercera i la quarta. Si es deixava el cotxe tot el dia, el preu màxim era de 15,36 euros. En comparació amb altres pàrquings similars de poblacions properes, els preus eren molt superiors.

Dos euros per hora, amb un màxim de sis euros

La nova taxa fixa un cost de 0,033 euros per minut, el que suposa dos euros cada hora. A més, el topall màxim per a la jornada completa és de sis euros. Això vol dir que es deixa de pagar a partir de la tercera hora.

Des de l'equip de govern expliquen que amb aquestes noves tarifes es facilita l'aparcament dels visitants al centre del Vendrell. Un fet que permet un augment de la rotació de vehicles i que dona resposta a una de les demandes del comerç. L'objectiu de la modificació és també el d'augmentar l'ús d'un aparcament que, actualment, està infrautilitzat.

La reducció es va aprovar amb el vot a favor del govern i amb l'absència de l'oposició, que va abandonar el ple per segona vegada. Som Poble-ERC, que presentava una proposta de rebaixa de les tarifes, creu que la modificació és «insuficient». El grup municipal afirma que la seva proposta era més completa, ja que incloïa «bonificacions per afavorir el comerç i el cotxe elèctric».