L'estany de Coma-ruga.

L'estat d'alarma impedeix que comencin les obres del FEDER de Coma-ruga

L'Ajuntament manté totes les opcions obertes i no descarta fer obres l'estiu

Les obres de remodelació del centre de Coma-ruga, vinculades als fons FEDER, no podran començar mentre estigui vigent l'estat d'alarma, segons ha explicat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a aquest diari. El motiu és que l'estat d'alarma va venir acompanyat d'una suspensió administrativa que ha impedit que s'hagin pogut tancar alguns tràmits que quedaven pendents abans de començar els treballs.

D'aquesta manera, les obres no començaran aquest mes d'abril, tal com s'havia previst a principis d'any, sinó que caldrà esperar al moment que s'aixequi l'estat d'alarma. Martínez ha afegit que aquesta suspensió suposarà que s'allarguin els terminis previstos per cada fase, amb el qual espera que puguin canviar algunes de les condicions, especialment la que fixava que un 80% dels treballs havien d'estar fets abans de finalitzar el 2020. 

Pel que fa al període en què es faran les obres, des de l'Ajuntament del Vendrell mantenen totes les opcions obertes, fins i tot que es pugui treballar durant l'estiu. «No hi ha res decidit, primer caldrà veure com evoluciona tot i quina previsió hi ha davant la temporada turística», ha apuntat l'alcalde. Les obres tenen un cost total de 2,3 milions d'euros, aportats entre el consistori i els fons europeus FEDER.

Esperant el pressupost del 2020

Per altra banda, el decret de l'estat d'alarma també ha afectat l'aprovació del pressupost d'aquest 2020 de l'Ajuntament del Vendrell. Els comptes estaven en exposició pública fins al 16 de març a les dotze de la nit, però just 24 hores abans va ser quan va entrar en vigor l'estat d'alarma, aturant tota l'activitat administrativa. D'aquesta manera, el pressupost no es podrà aprovar definitivament fins que no es compleixin aquestes 24 hores d'exposició pública que falten.