La C-51 al seu pas pel nucli de la Papiola.

Albinyana demana que s'instal·lin radars a la C-51 al seu pas per la Papiola

Des de l'Ajuntament avisen del risc que suposa pels vianants l'elevada velocitat amb què circulen alguns vehicles

L'Ajuntament d'Albinyana demana que s'instal·lin radars de control de velocitat a la C-51 al seu pas pel nucli de la Papiola. Al ple municipal d'aquest mes de gener s'ha aprovat aquesta proposta, signada per tots els grups municipals. La petició s'ha traslladat al Servei Català de Trànsit (SCT).

Des del consistori alerten del perill que suposa pels vianants l'elevada velocitat amb la qual circulen alguns vehicles. Els últims anys, de fet, s'han registrat diversos accidents en aquest tram, en el qual la C-51 passa pel mig del nucli. El Departament de Territori ha fet diverses actuacions per millorar la senyalització i els passos de vianants.

També es van instal·lar avisos de velocitat en els dos sentits de la marxa, que indiquen quan se supera el màxim de 50 km/hora. Tot i això, des de l'Ajuntament lamenten que «encara hi ha conductors que no fan cas dels límits indicats». Això suposa «un risc força elevat pels vianants que travessen la carretera».

La situació és encara més delicada durant els caps de setmana, quan se celebra el mercat ambulant del nucli. Una situació que fa augmentar molt el nombre de persones que travessen la via en aquest punt. La instal·lació de radars de velocitat tindria un efecte dissuasiu, amb l'objectiu d'evitar accidents i situacions de perill.

El pressupost més elevat

Per altra banda, el ple del passat divendres també va servir per aprovar el pressupost pel 2022. Uns comptes que, segons l'equip de govern, són els més elevats de la història del municipi, amb 3,2 milions d'euros. Les inversions preveuen actuacions com la instal·lació de càmeres lectores de matrícules o la construcció d'un pont al Molí del Blanquillo.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de Convivència, PSC i Ciutadans i l'abstenció d'ERC. Les xifres concretes dels comptes es poden trobar en aquest enllaç de la pàgina web de l'Ajuntament.