Un dels espais de la ruta literària sobre Joan Perucho d'Albinyana.

Albinyana ja disposa d'una ruta literària sobre Joan Perucho

La ruta es va estrenar durant la passada diada de Sant Jordi

Albinyana va estrenar la passada Diada de Sant Jordi una ruta literària sobre l'escriptor Joan Perucho. És una ruta de dificultat baixa, ideal per fer-la a peu, i que passa per diferents indrets relacionats amb Perucho. La iniciativa va sorgir fa uns anys de la mà de Neus Oliveras i Montserrat Ribas, i ha estat recuperada ara per l'Àrea de Cultura.

La ruta surt de l'escola que porta el nom de l'escriptor i passa per llocs com la Canal, la plaça Major o el camí del Cementiri. També per Cal Groc, la casa on va residir Perucho a Albinyana. Al llarg del recorregut hi ha nou punts d'informació amb faristols i plaques amb codis QR.

En aquests es poden descarregar i llegir fragments de les seves obres que estan relacionats amb el poble. Un cop estrenada el passat 23 d'abril, la ruta es pot fer de manera autònoma qualsevol dia de l'any. També es pot trobar a la pàgina web del mapa literari català i al web de festacatalunya.cat.

Concurs literari

Albinyana també ha donat a conèixer el guanyador del 22è concurs literari de Sant Jordi, celebrat aquest 2022. Es tracta de l'escriptor Oscar Sánchez, resident a Arbúcies, que ha guanyat amb l'obra 'El abismo del tiempo'. 

En categoria infantil, el primer premi ha estat per James Rutland Palama i el segon, per Aina Farré Güell. En categoria aleví el primer premi l'ha obtingut Lucía López Gutiérrez i el segon, Anna Casellas Puig.