La família de Joan Perucho, davant la seva casa d'Albinyana.

Albinyana recorda la figura de Joan Perucho i la seva vinculació amb el poble

S'han preparat diversos actes que tindran lloc durant el primer cap de setmana de novembre

Albinyana segueix commemorant el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho, que no es va poder celebrar el 2020 per la pandèmia. L'Ajuntament ha organitzat per aquest primer cap de setmana de novembre diverses activitats englobades en el títol '100 + 1 i seguim... Albinyana recorda a Joan Perucho'.

Són actes que volen explorar el vincle de Perucho amb Albinyana, coincidint amb el dia exacte del naixement de l'escriptor, el 7 de novembre. El barceloní sempre va sentir atracció per les terres del sud de Catalunya i es va acabar comprant una casa a Albinyana, Cal Groc. Era un habitatge que usaven com a segona residència, tot i que Perucho hi mantenia l'activitat literària.

Els actes del '100 + 1'

Els actes del cap de setmana comencen el dissabte 6 a les 18.30 hores amb un homenatge de foc a l'entrada de l'escola Joan Perucho. Hi prendran part del drac Nyctalus Albinyanensis i el Ball de Diables del Vendrell, que faran enceses de lluïment. Després, al gimnàs de l'escola, s'inaugurarà l'exposició 'Vampirs', que s'inspira en la novel·la 'Les històries naturals'.

Ja el diumenge 7, a les 11.30 hores actuaran els capgrossos fantàstics d'Albinyana, que estrenaran vestuari. A continuació, la sala polivalent acollirà la presentació del llibre amb els treballs guanyadors dels 20 anys del  Concurs Literari Joan Perucho. Julià Guillamón farà una xerrada sobre 'Perucho, un home polièdric'.

A les 13.00 hores la poeta Alba Vinyes Lasso farà una lectura de poemes acompanyada del Jaume Arnella Trio, que també farà un concert. Aquests dos últims actes estan impulsats per Òmnium Cultural Baix Penedès. 

Durant aquest any 2021 Albinyana està celebrant, amb un any de retard, el centenari del naixement de Perucho amb diversos actes. Un d'ells va ser la primera edició del festival de poesia Fantàstic, que es va fer per la passada Festa Major.