Protesta contra el pla de mobilitat de Calafell Poble.

L'alcalde de Calafell afirma que el pla de mobilitat és «impecable» i no preveu canvis

Ramon Ferré creu que cal deixar un temps perquè els veïns s'acostumin als canvis

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha afirmat que l'Ajuntament no preveu fer més canvis en el pla de mobilitat del nucli del Poble. Així ho ha afirmat a TarragonaDigital, assegurant que des del govern local han tornat a «revisar el pla», comprovant que està «impecable». «El pla està en funcionament i no té marxa enrere», ha conclòs Ferré.

Els últims dos dijous s'han produït manifestacions de veïns i comerciants del nucli que s'oposen al pla. Demanen al consistori que paralitzi la seva aplicació per «consensuar» els canvis amb tots els actors implicats. Una cosa que, segons creuen, no s'ha fet.

Però des del govern local no preveuen fer marxa enrere. «Ara el que cal és deixar temps perquè els veïns s'acostumin als canvis», ha apuntat el batlle. Ferré ha recordat que l'Ajuntament ja va introduir diversos canvis respecte al pla inicial, reduint els carrers que tenen restringit l'accés de vehicles.

Però això no ha aturat les queixes d'una part de la població, fins al punt que s'han recollit prop de 2.000 firmes contra el pla. El portaveu dels veïns, Joan Sevé, va lamentar durant la primera manifestació que els canvis deixen un nucli «més buit, més trist i més insegur». Això acaba perjudicant el ja malmès comerç del nucli històric, afegeixen.

Esperant les càmeres lectores de matrícules

Ramon Ferré no comparteix aquest diagnòstic i afirma que només es veu afectat el moviment de vehicles que travessen el poble. «Si es vol anar a comprar amb el cotxe, es pot fer», assevera el batlle, que es mostra confiat que els canvis són bons pel nucli. «Ara tenim places per a vianants, els carrers més estrets sense cotxes i menys velocitat dels vehicles», sentència.

Una segona fase del pla serà la instal·lació de càmeres lectores de matrícules per evitar el pas de vehicles no autoritzats en alguns carrers. Es posaran a la plaça de Catalunya i als carrers Principal i Barceloneta, així com en dues vies comercials de la zona del Bolavà. Però encara trigaran uns mesos a posar-se a lloc, ja que no s'ha fet la licitació.