La desapareguda masia de Cal Perotet de Calafell.

L'alcalde i l'exalcalde de Calafell són declarats innocents en el cas de Cal Perotet

L'Audiència provincial desestima l'últim recurs de l'acusació i tanca definitivament el cas

El cas de la masia de Cal Perotet de Calafell ha quedat tancat definitivament després de catorze anys. L'Audiència de Tarragona ha desestimat l'últim recurs de l'acusació particular, l'entitat mercantil Sunway SL, i ha confirmat l'absolució dels investigats. D'aquesta manera, s'ha confirmat la innocència de l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, l'exalcalde Jordi Sánchez i un tècnic municipal.

Tots tres estaven acusats d'un delicte de prevaricació, que el jutge creu que no es va produir. La sentència ja no admet més recursos i el cas queda definitivament tancat després d'un llarg periple judicial. La resolució del 23 de maig desestima el recurs de Sunway SL contra la sentència que un jutjat penal va emetre el passat desembre.

Ramon Ferré s'ha mostrat satisfet amb el tancament de cas, reiterant que sempre havien actuat «d'acord amb la llei». «Defensar l'interès general ens ha comportat una acusació injusta i, de vegades delirant, que ha durat gairebé catorze anys», ha lamentat el batlle. Ferré espera que «a partir d’ara, Cal Perotet deixi de ser una arma llancívola a la política local, que ha estat usada molt injustament durant anys».

Més de vint anys de conflicte

El cas de Cal Perotet es remunta al 2001, quan l'Ajuntament i la propietat de la finca van signar un conveni per fer una zona comercial als terrenys. Mentre la propietat havia de mantenir i reformar la masia pel seu valor històric, el consistori havia d'impulsar diferents modificacions urbanístiques. Però el projecte va quedar encallat quan el consistori va demanar una cessió per fer un Centre Cívic, perquè el propietari no va acceptar la compensació

Amb el pas del temps, la masia es va anar degradant, i el propietari, Leo Stöber, va demanar dues vegades permís per enderrocar-la. No va rebre resposta de l'Ajuntament i va acabar tirant-la a terra l'any 2008, al·legant silenci administratiu. L'Ajuntament va obrir un expedient a Sunway i es va quedar la finca a través d'un Pla Especial, donant-ne una altra com a compensació.

Stöber va denunciar Ferré, Sánchez i un tècnic d'Urbanisme, acusant-los dels delictes de prevaricació i falsedat documental. La demanda, presentada el 2010, va ser inicialment desestimada, però un jutjat del Vendrell la va reobrir el 2014. El cas va arribar a judici, en el qual els acusats han estat absolts dels delictes que se'ls atribuïa i el cas s'ha tancat definitivament.