Vista de la fàbrica Saint-Gobain de l'Arboç.

Els alcaldes de l'Arboç i Banyeres traslladen a Saint-Gobain la «gravetat» del tancament de la planta

Volen mantenir una porta oberta al diàleg entre l'empresa i les institucions

Els alcaldes de l'Arboç, Joan Sans, i Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, han mantingut aquest dilluns 31 d'agost una reunió d'urgència amb la direcció de Saint-Gobain Glass a la planta arbocenca. Aquests són els dos municipis que es veurien afectats pel tancament d'aquesta divisió que l'empresa va anunciar el 25 d'agost, i que deixaria sense feina a 122 treballadors.

Sans i Benach han traslladat a l'empresa la «gravetat» que suposaria el tancament d'aquesta planta, que afectaria directament a 122 famílies, però indirectament a moltes més. Tot en un context «d'alt nivell de precarietat laboral que pateix la comarca», ja que és la que té l'índex d'atur més alt de Catalunya. Per això, els dos batlles volen mantenir una porta oberta al diàleg entre l'empresa i les institucions, amb un calendari on també hi siguin presents la Generalitat i el govern central. 

La direcció no veu la planta viable 

Fonts dels dos consistoris han explicat que des de la direcció de l'empresa han reiterat que no veuen viable fer una inversió en un forn nou, davant l'actual saturació del mercat. Això fa que la situació sigui molt complicada a curt termini. La direcció té previst reunir-se aquest dimarts 1 de setembre amb el comitè d'empresa per explicar-los el full de ruta de forma concreta, així com les conclusions tècniques d'aquesta decisió.

El comitè d'empresa ja va avançar que farien mobilitzacions constants fins que es retiri l'ERO, amb protestes previstes per cada diumenge. La primera va tenir lloc aquest passat 30 d'agost, en la qual hi van prendre part prop de 300 persones.