Precaució màxima per la força amb què baixa l'aigua a les rieres del Vendrell

La policia local demana que es respectin els talls de les vies afectades

La Policia Municipal del Vendrell ha demanat precaució màxima a tots aquells que circulin al volant a prop de les rieres que passen per diversos punts de la ciutat. Les pluges de les últimes hores han provocat que tant la riera de la Bisbal com el torrent del Lluc baixin molt carregats, i la força de l'aigua «pot arrossegar els vehicles», segons han alertat des de la policia local. Per aquesta raó s'ha demanat que es respectin els talls de les vies afectades i no es treguin tanques o altres elements de senyalització.

La policia del Vendrell ha tallat la carretera que passa per la riera de la Bisbal a la zona de Sant Salvador, on l'aigua passa amb molta força per arribar a la desembocadura al mar. També segueix tallat el vial del barri del Puig que circula pel costat del torrent del Lluc, arribant a l'encreuament amb la riera de la Bisbal. En aquest punt és on la riera es va desbordar el passat diumenge a la nit i es va haver de tallar durant unes hores el pas cap a la carretera de Sant Salvador.

La riera de la Bisbal, a la zona del Pont de França.
La riera de la Bisbal, a la zona del Pont de França. | BP Diari

 

Precipitacions pronunciades a les Terres de l'Ebre

El front que va arribar a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona aquest dijous a la tarda ha donat una treva aquest divendres al migdia al Baix Penedès, on fins i tot ha sortit el sol, tot i que es podrien reactivar les pluges a la tarda. Les precipitacions més destacades s'han donat a les Terres de l'Ebre i al nord del País Valencià, destacant especialment els 140 litres per metre quadrat als Ports

Al Vendrell han caigut 39 litres per metre quadrat, unes xifres similars que les que s'han registrat en altres punts de la comarca.  Des de Protecció Civil s'ha demanat que s'extremi la precaució durant tot el dia, principalment perquè molts municipis encara estaven resolent les afectacions que va causar el temporal del passat diumenge a la nit. El temporal es podria allargar fins avui al vespre.