L'empresa del servei d'aigües del Vendrell.

Alerten d'una estafa relacionada amb l'aigua que s'ha detectat al Vendrell

Aigües del Vendrell informa que hi ha empreses que fan servir el seu nom per vendre productes

L'empresa mixta que gestiona el servei de l'aigua al Vendrell ha alertat que s'ha detectat una estafa que s'està realitzant a la ciutat. Segons Aigües del Vendrell, diversos veïns han rebut trucades contínues i reiterades per part d'empreses que es fan passar per la companyia d'aigües. Volen vendre els seus productes a través d'aquest engany.

Els mateixos ciutadans afectats han avisat del modus operandi dels autors d'aquest frau. Es fa mitjançant una trucada telefònica, on es realitzen diverses preguntes per saber l'edat de la persona o si viu sola. D'aquesta manera es vol trobar la víctima perfecta per poder fer aquesta estafa.

Mala qualitat de l'aigua

L'objectiu és accedir al domicili per fer una anàlisi de l'aigua, assegurant que aquesta està en males condicions. Alguns testimonis han explicat que els autors del frau els han arribat a dir que l'aigua està tan malament «que, si no hi posen remei, es moriran».

Des del Servei Municipal d'Aigües del Vendrell demanen que no s'atenguin aquestes trucades ni es deixi entrar ningú al domicili. Recorden que els treballadors d'Aigües del Vendrell no entren mai als habitatges particulars. Les aigües de consum del Vendrell procedeixen de pous i de l'Ebre, i reben el pertinent tractament de desinfecció abans de la seva distribució.

Segons l'empresa mixta, al llarg de l'any es fan 11.000 determinacions analítiques de l'aigua, per controlar els paràmetres físics, químics i microbiològics. Els resultats obtinguts «compleixen els criteris sanitaris establerts sobre la qualitat de l’aigua de consum humà».

Altres casos detectats en municipis del Baix Penedès

Fraus com aquest s'han detectat recentment en altres municipis del Baix Penedès, com ara Cunit. Els autors sempre busquen gent gran que viu sola, per poder accedir amb més facilitat als domicilis. Per dur a terme l'engany fan servir el nom de l'empresa municipal d'aigües o de l'Ajuntament del municipi.

A banda de demanar sempre l'acreditació professional, des dels consistoris es recomana trucar a la policia local en cas de dubte.