El carrer del Doctor Robert del Vendrell.

L'ampliació de l'illa de vianants al centre del Vendrell ja és una realitat

Les obres al carrer del Doctor Robert finalitzaran els pròxims dies, després d'un any de treballs

Després d'un any de treballs i diversos contratemps, l'ampliació de l'illa de vianants al centre del Vendrell ja és una realitat. Aquesta setmana s'ha asfaltat la part central dels carrers del Doctor Robert i de Prat de la Riba, i es preveu que aquests dos vials ja puguin funcionar amb normalitat la setmana que ve. D'aquesta manera només quedarà pendent el tram del carrer del Nord, en el qual se segueix treballant.

Des de l'Ajuntament del Vendrell, l'alcalde, Kenneth Martínez, ha avançat que es farà algun acte simbòlic d'obertura dels carrers, tot i que serà molt reduït per les mesures que hi ha en l'actual escenari de pandèmia per la Covid-19. Les obres d'aquest tram van començar el setembre del 2019, però van estar aturades diverses setmanes durant l'estat d'alarma, amb el qual hi va haver retards en el calendari.

Restriccions per al pas de vehicles

A partir d'ara, els trams del carrer de Prat de la Riba i del Doctor Robert que van del principi de la Rambla fins al carrer de Sant Magí seran per a vianants, i només hi podran passar els vehicles dels veïns i dels transportistes. Que s'hagi asfaltat la part central dels carrers respon al fet que hi ha diversos garatges grans a la zona, amb el qual es preveu un pas de cotxes de veïns prou elevat perquè produïssin un desgast de les rajoles.

Per entrar en aquests trams hi haurà una càmera amb lector de matrícules, i els cotxes que no tinguin permís seran sancionats. Les obres també provocaran canvis en la mobilitat. Els cotxes que vagin pel lateral de la Rambla hauran de sortir pel costat de l'edifici de Correus, i d'allà podran anar cap al carrer de Sant Magí o cap a la carretera de Valls. De fet, l'últim tram del Doctor Robert sí que permetrà l'accés dels vehicles, tot i que s'han eliminat els aparcaments i s'han eixamplat les voreres.   

Les obres al carrer del Doctor Robert del Vendrell.
Les obres d'ampliació de l'illa de vianants han durat un any. | BP Diari