Santa Tecla fixa pel 2020 l'ampliació de les Urgències i el pàrquing de l'Hospital del Vendrell

La Xarxa Santa Tecla confirma que és una actuació acordada amb l'Ajuntament

La Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla ha confirmat les informacions que fa unes setmanes avançava el regidor de Salut de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Trillas, respecte a l'ampliació del pàrquing de l'Hospital del Vendrell i del servei d'Urgències. En un comunicat conjunt amb el consistori, la Xarxa ha ratificat aquestes dues mesures, que considera «accions prioritàries», i afegeix que es treballa amb la previsió de poder començar-les a principis del 2020

Ajuntament i Xarxa Santa Tecla van mantenir una reunió recentment, en la qual hi van prendre part l'alcalde de la ciutat, Martí Carnicer, el regidor de Salut, Ferran Trillas, i el director general de la Xarxa, Joan Maria Adserà. A la reunió, el gestor sanitari va anunciar el seu compromís d'impulsar aquests dos projectes. La reordenació del servei d'Urgències permetria instal·lar quinze boxs més i ampliar les sales de triatge i d'espera dels pacients. Aquesta és una demanda dels treballadors d'Urgències, donada la saturació que pateixen des de fa temps.

Unes 140 places de pàrquing més

Pel que fa al pàrquing de l'exterior, el projecte anunciat per la Xarxa Santa Tecla implica la disposició i urbanització d'uns terrenys municipals que estan al costat de l'actual aparcament. Això permetria habilitar prop de 140 places més. Aquesta actuació també és reclamada des de fa anys, ja que el pàrquing actual de l'Hospital del Vendrell és insuficient per absorbir la quantitat de vehicles que rep diàriament. Això provoca que molts cotxes quedin mal aparcats, i dificultin el pas dels autobusos.   

Tot i que la Xarxa té la previsió de començar els dos projectes a principis del 2020, de moment encara no hi ha un calendari d'execució, ja que s'està en la fase prèvia d'estudi. Des de l'Ajuntament del Vendrell han afegit que amb aquest comunicat conjunt es «volen desmentir les informacions sorgides que restaven veracitat a la notícia difosa recentment» pel mateix consistori.

També et pot interessar: