L'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga.

Amplien el termini d'estada dels ucraïnesos que s'allotgen a l'alberg de Coma-ruga

Ja són 104 els ciutadans ucraïnesos que pernocten en aquest equipament

La Generalitat de Catalunya ha ampliat el termini d'estada dels ucraïnesos que s'allotgen a l'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga. Tal com ha avançat RTV el Vendrell, el Departament de Drets Socials ha allargat el termini d'acollida fins al 7 d'abril. Inicialment s'havia apuntat que només podrien estar-hi fins a aquest dimarts 8 de març, per les reserves que ja tenia l'alberg.

Des de la Generalitat han intervingut per prorrogar la seva estada, canviant la programació que hi havia en aquest equipament. Per això, ara mateix no es poden fer reserves als albergs de la xarxa Xanascat de Catalunya. El Govern català segueix treballant per buscar un lloc on puguin estar-se després aquests ciutadans.

Lluny de resoldre's el conflicte al seu país, els ciutadans que van quedar atrapats a Catalunya segueixen sense poder retornar a Ucraïna. Actualment, l'equipament de Coma-ruga ja n'acull 104, una xifra que ha anat augmentant des que van arribar els primers ciutadans el 26 de febrer. En el total d'albergs de la Generalitat, la xifra frega els 200 ucraïnesos.