L'ANC del Vendrell promourà una llista si no hi ha acord entre els partits independentistes

L'entitat creu que és l'única manera de barrar el pas a Ciutadans

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vendrell ha emès un comunicat on reclama una entesa entre els partits sobiranistes de la ciutat de cara a les eleccions municipals de maig del 2019. Des de l'ANC veuen «amb preocupació» que «l'actitud de PDeCAT, ERC i Som Poble és la de tornar a repetir les tres candidatures», una decisió que creuen que «ignora l'extraordinari creixement de Ciutadans, que ja es va demostrar a les últimes eleccions municipals i, sobretot, a les del Parlament del 21 de desembre».

A les eleccions al Parlament, Cs va obtenir al Vendrell 6.571 vots, recorden des de l'ACN que, tot i que admeten que «el comportament de l'electorat és diferent en unes municipals», no contemplen que «cap candidatura d'aquests partits els pugui superar». L'ANC també recorda que el PSC va obtenir l'alcaldia el 2015 amb només 2.452 vots i quatre regidors. Per això veu imprescindible sumar forces. La suma dels vots rebuts per PDeCAT, ERC i Som Poble el 2015 van ser 4.621 vots, per 1.477 vots que va treure Cs.

Bastir una llista electoral sobiranista

L'ANC avisa que «davant la possibilitat que un partit que va néixer per lluitar contra la llengua catalana, assoleixi l’alcaldia de la vila de Pau Casals i d’Àngel Guimerà» creuen convenient fer «una crida al PDeCAT, ERC i Som Poble per tal que, en una situació excepcional com aquesta, abandonin els legítims interessos de partit i constitueixin una candidatura transversal, amb un programa que il·lusioni i que tindria tot el suport de l’ANC i de bona part de la població, i la faria ser, sens dubte, la llista més votada».

En cas que això no fos possible, des de l'ANC del Vendrell ja han avançat que promouran unes primàries «a les que es podran presentar tots els sobiranistes del Vendrell, inclosos els militants de partits», que serà sotmesa a votació popular «per tal de bastir una llista electoral, on els ciutadans seran els que posaran l’ordre dels candidats en funció dels vots obtinguts».