El solar que ha quedat on hi havia el taller de l'estació.

L'antic taller d'electrificació de l'estació de Sant Vicenç de Calders ja és història

Adif ha completat la retirada del fibrociment i els residus

L'Ajuntament del Vendrell ha informat de la finalització dels treballs d'enderroc de l'antic taller d'electrificació de l'estació de Sant Vicenç de Calders. L'enderroc d'aquest gran edifici situat a tocar de l'estació va començar el passat setembre. El gruix dels treballs es van fer durant la tardor, però els últims dies s'han acabat de retirar diversos materials.

Adif ha procedit a retirar el fibrociment i alguns residus que hi havia al solar, així com diversa vegetació. Des del consistori han afegit que aviat es coordinaran amb el gestor ferroviari noves tasques de manteniment i millora de la zona.

Actuacions de manteniment i millora

L'enderroc del taller es va fer just després que també es retiressin les barraques de la part del darrere del Barri Ferroviari. Eren un seguit de porxos que feia temps que havien quedat abandonats i es trobaven en un estat deplorable. També l'edifici del taller estava en desús i es va decidir enderrocar-lo per evitar problemes de vandalisme o ocupacions. 

Ara caldrà decidir què es fa al gran solar que ha quedat a la zona. En el seu moment es va apuntar que es podria ampliar el pàrquing de l'estació, que és una demanda històrica. Per ara, però, no s'ha confirmat cap actuació. 

Les millores que Adif està duent a terme a la Colònia Ferroviària coincideixen amb la gravació d'un documental, que es va iniciar el novembre. És un projecte impulsat pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mnactec), per explicar la història d'aquest emplaçament. També compta amb la col·laboració de l'Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

L'antic taller d'electrificació de Sant Vicenç de Calders.
El taller es trobava a tocar del pàrquing i l'estació. | Ajuntament del Vendrell