L'antiga Biblioteca Popular del Vendrell.

L'antiga Biblioteca del Vendrell acollirà, inicialment, els Serveis Territorials del Penedès

Les oficines de Drets Socials i Empresa s'ubicaran a la capital del Baix Penedès

El Govern de la Generalitat va anunciar aquest dimecres 30 de març el desplegament dels primers Serveis Territorials a la Vegueria del Penedès. Del total de vuit serveis previstos —dues per cadascuna de les quatre capitals comarcals—, aquest 2022 se'n desplegaran quatre. Seran els de Drets Socials (el Vendrell), Educació (Vilanova), Acció Climàtica (Vilafranca), i Territori i Polítiques Digitals (Igualada).

El seu desplegament està  previst pels pròxims mesos, mentre que els altres quatre serveis es desplegarien el 2023. El Vendrell acollirà les oficines de Drets Socials i d'Empresa i Treball, que s'ubicaran inicialment a l'antiga Biblioteca Popular, a la Rambla. No serà aquesta, en principi, la seva ubicació definitiva, ja que la Generalitat vol habilitar uns espais per a aquests serveis a cada capital.

Ubicacions provisionals mentre s'habiliten els espais de la Generalitat

Però mentre això es treballa, des del Govern van demanar als ajuntaments que els facilitessin un lloc per començar ja el desplegament. L'antiga Biblioteca Popular compleix tots els requisits necessaris, segons l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. «És cèntrica i va ser creada per la Mancomunitat, el que li dona un simbolisme més gran», segons Martínez.

L'equipament acull des de fa temps les regidories de Cultura i Ensenyament, però està previst que aquesta última canviï de lloc. El seu destí serà les antigues instal·lacions del SOC al Camí Reial, on també s'hi ha de posar la nova oficina per fer el DNI. L'antiga Biblioteca acollirà els serveis de Drets Socials i també els d'Empresa quan es despleguin, fins que la Generalitat ja disposi d'un espai propi per ubicar-los.

L'anunci del desplegament el van fer des d'Igualada el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Aquest desplegament comportarà el nomenament dels respectius directors territorials, que seran càrrecs de nova creació. També es preveuen centenars de treballadors al conjunt de noves seus, tot i que no s'ha especificat els que aniran a cada servei.

Els alcaldes de les quatre capitals del Penedès, amb el delegat del Govern, David Alquézar.
Els alcaldes de les quatre capitals del Penedès, amb el delegat del Govern, David Alquézar. | ACN