Integrants de la Xarxa Vendrellenca.

Antonio García abandona la militància a ERC per centrar-se en la Federació Xarxa Vendrellenca

El president de la Xarxa es vol centrar en el seu treball amb les entitats veïnals i civils

El president de la Xarxa Vendrellenca, Antonio García Leal, ha anunciat que abandona la militància activa a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En un comunicat, García afirma que vol centrar el seu temps i esforç en «els projectes civils emmarcats en les entitats» amb les quals col·labora.

Segons García, la seva tasca actual dins d'ERC deixava «poc marge de temps per tirar endavant el projecte civil de la Federació Xarxa Vendrellenca». A més de presidir aquesta entitat, García Leal també és secretari de les associacions de veïns del Tancat III i el Nou Vendrell.

Per aquest motiu ha cregut convenient «prioritzar» el seu treball amb la societat civil i deixar els càrrecs orgànics d'ERC. De totes maneres, García ha volgut deixar palès que segueix creient «en el projecte polític del partit a nivell nacional». «La meva opinió sobre la necessitat d'impulsar la república com a eina transformadora del país segueix intacte», afegeix.

Des del 2016 a ERC

Antonio García era militant de la secció local d'ERC del Vendrell des de l'any 2016. Abans havia format part del grup local d'ICV, tancant la llista per a les eleccions municipals del 2015, que encapçalava Àlex Duque

A ERC, García va començar ocupant la secretaria de mobilitat en el mandat 2015-2019. En l'actual mandat ha compaginat aquest càrrec amb el que ha desenvolupat al mateix àmbit a l'executiva comarcal del partit. A l'àmbit regional del Penedès ha ocupat el càrrec de secretari de mobilitat i transició ecològica.

García deixa ERC agraint el suport que ha rebut de la regidora Eva Mata i l'anterior president de la secció local Jaume Vallès. També ha agraït al regidor Lluís Navarrete que fos el primer que va confiar en ell per atorgar-li càrrecs orgànics al partit. La condició de militant d'ERC de García havia provocat crítiques d'alguns sectors cap a la Xarxa Vendrellenca, que veien com una entitat polititzada.