Una dutxa a les platges del Vendrell.

Anuncien una recollida de signatures a Coma-ruga per tenir aigua a les dutxes

Josep Maria Llasat vol presentar al·legacions a l'ordenança de platges

Josep Maria Llasat, regidor de Pel Vendrell Primàries, ha anunciat una recollida de signatures a Coma-ruga. L'objectiu és que aquestes firmes serveixin de suport per a l'al·legació que vol presentar contra la nova ordenança de platges del municipi. L'ordenança es va aprovar de manera inicial a l'últim ple, i ara s'obre el període de presentar al·legacions.

Llasat ha recordat que la normativa preveu l'eliminació de les dutxes a les platges del municipi, així com de la neteja amb maquinària. De fet, tant l'estiu passat com aquest ja s'han tancat les dutxes i només funcionen els rentapeus. Des de la regidoria de Platges ho argumenten per la situació de sequera que es viu i per evitar talls d'aigua als domicilis.

Signatures per donar suport a les al·legacions

El regidor de Primàries creu que aquestes pràctiques «han ensorrat el prestigi de les platges» del Vendrell. Per això presentarà una al·legació abans de l'aprovació definitiva que vol que compti amb el suport de «centenars de signatures». La primera jornada serà aquest dissabte 11 de juny a la plaça dels Germans Trillas, de set a nou de la tarda.

Llasat ha avançat que també es farà la recollida a Sant Salvador i el Francàs, en una campanya oberta a entitats i associacions de veïns. El regidor també ha assegurat que no s'utilitzaran les sigles de cap partit polític. En els pròxims dies, Llasat anunciarà els dies de recollida de firmes als altres nuclis marítims.

La nova ordenança de Platges i la naturalització

La primera ordenança d'usos de les Platges del Vendrell inclou mesures com la regulació d'aigua i els canvis en la seva neteja. Des de la regidoria apunten que cal un canvi d'enfocament en la gestió del litoral per evitar la seva regressió continuada. Municipis com el Vendrell o Calafell han optat per naturalitzar-les, eliminant plantes al·lòctones i afavorint a la fauna i la flora autòctona.