Anuncien més aparcaments i l'ampliació de les urgències a l'Hospital del Vendrell

Les obres podrien començar a finals d'aquest any, segons el regidor de Salut de l'Ajuntament

Les constants demandes per ampliar el pàrquing de l'Hospital del Vendrell podrien tenir resposta en els pròxims mesos. Segons ha anunciat el regidor de Salut de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Trillas, hi ha un acord amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla per ampliar les places d'aparcament del centre hospitalari, així com per fer una reforma de les urgències per donar cabuda a quinze nous boxs d'assistència.

Segons Trillas, aquesta actuació permetrà «donar resposta a una necessitat imperiosa que tenia el nostre hospital», ja que la demanda de més places d'aparcament fa anys que existeix. En total serien 140 noves places gratuïtes que, segons el mateix regidor, podrien estar llestes «a finals d'aquest any o a principis del 2020». També hi haurà un nou asfaltat i il·luminació d'aquesta nova zona on es faran les places d'aparcament.

Reforma de les urgències amb 15 nous boxs

Junt amb aquest augment de les places d'aparcament, Trillas també ha anunciat que la Xarxa Santa Tecla preveu fer una remodelació de les urgències de l'Hospital, que es troben en una situació de saturació important. La reforma interior d'aquest espai comportarà que s'instal·lin quinze nous boxs d'assistència, així com una ampliació de la sala d'espera i de la sala de triatge. L'actuació hauria de comportar un augment dels efectius sanitaris per donar un millor servei als usuaris.

Amb aquest anunci es vol començar a resoldre dos dels principals problemes que té el centre hospitalari vendrellenc. Les places de pàrquing actuals no són suficients per a la quantitat de vehicles que es desplacen a l'hospital, fins al punt que els cotxes es deixen molts cops mal aparcats. Fa unes setmanes, la policia local va posar blocs de formigó per evitar aquesta pràctica, ja que impedia la correcta circulació dels autobusos. Pel que fa a les urgències, els treballadors han anunciat en diverses ocasions la saturació que hi ha, especialment en períodes com els de la grip