La regidora de Medi Ambient del Vendrell, Núria Rovira.

L'aplicació 'Cuidem el Vendrell' registra més de 5.400 incidències en mig any de funcionament

L'Ajuntament assegura que un 85% estan tancades

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament del Vendrell ha fet balanç dels sis primers mesos de funcionament de l'aplicació 'Cuidem el Vendrell'. Aquesta app es va posar en marxa el passat juny amb l'objectiu de canalitzar les incidències que els ciutadans detectessin a la via pública.

En el seu primer mig any de vida, l'aplicació de mòbil ha rebut 5.489 incidències, referents a enllumenat, residus o abocaments. Segons Medi Ambient, un 85% d'aquestes incidències estan tancades (4.679), mentre que un 13% segueixen en curs (720) i un 2% estan pendents (99).

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha puntualitzat que les que estan classificades com a tancades no vol dir que s'hagin resolt totalment. «Són incidències que es detecten, es comproven i es mira de trobar-hi solucions, encara que sigui a mitjà termini», ha explicat. 

Una eina efectiva per canalitzar les comunicacions

Per Rovira, l'aplicació ha demostrat ser una eina efectiva perquè ha permès reduir els canals d'entrada d'incidències. «De dinou que en teníem hem passat a pràcticament només un, en el qual queden registrades i se'n fa seguiment», ha afegit. De la mateixa manera, permet obtenir dades i fes estadístiques que ajuden a gestionar i prendre decisions.

En aquest sentit, la regidora ha destacat la recent contractació d'una brigada de millora urbana, integrada per dos operaris i un cap de brigada. Ha de servir per resoldre incidències que actualment no estan cobertes amb els altres serveis contractats pel consistori. La brigada 'Cuidem el Vendrell' prestarà servei quinze setmanes durant el primer semestre de l'any.

Alhora, l'Ajuntament vol anar implantat la idea de la «ciutat educadora, que interioritzi una mirada cuidadora del municipi». Per exemple, s'ha començat a treballar amb els instituts de la ciutat en un projecte per augmentar la seva apropiació de l'espai públic. També s'ha contactat amb el Departament de Justícia per impulsar treballs comunitaris com a mesures penals alternatives.