L'app de la policia Vendrell permetrà alertar de la presència d'animals abandonats

L'aplicació de seguretat ja compta amb 338 usuaris registrats

L'aplicació per a telèfons mòbils 'evALERTA' de la Policia Municipal del Vendrell incorporarà en les pròximes setmanes una nova funcionalitat, que permetrà alertar de la presència d'animals abandonats a la via pública. Així ho han anunciat des de la policia i la regidoria de Governació de l'Ajuntament del Vendrell, en una roda de premsa on s'ha fet una valoració dels dos mesos que fa que aquesta aplicació està en funcionament.

Els impulsors de l'aplicació ja treballen en les últimes fases per implementar aquesta nova funcionalitat.  Des de la policia local creuen que amb la geolocalització que permet l’aplicació serà molt més factible la recuperació de l’animal abandonat. De la mateixa manera, el consistori ha avançat que aviat es farà una sessió informativa amb els comerciants del municipi per explicar-los bé les funcionalitats de l'aplicació i com se'n poden beneficiar.

Un total de 338 usuaris registrats a l'app

Des que el passat 25 de juliol l'app es posés en marxa, un total de 338 persones ja s'hi han registrat, tant a través del sistema IOS com per Android. Tot i que en aquests dos mesos s'han rebut un total de 31 alertes, des de la policia han apuntat que cap d'elles es devia a una situació de risc o inseguretat, sinó que es tractava d'usuaris que provaven l'aplicació. A més d'aquests 338 usuaris registrats, prop de 600 persones més se l'han descarregat, però no s'hi han registrat.

Alertar sobre situacions d'inseguretat

Des de la policia local han volgut recordar que les dades necessàries per al registre «tenen el mateix nivell de garantia legal que qualsevol dada personal que gestiona l’Ajuntament del Vendrell». L’app 'evALERTA' es va impulsar després de la denúncia de dos casos d'assetjament que van tenir lloc a la via verda del Vendrell. L'aplicació té un botó del pànic que permet alertar a la policia sobre una situació d'inseguretat que s'estigui patint en primera persona.

Quan la policia rep l’alerta, s’avisa una patrulla perquè es desplaci al lloc, gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil, i es truca a la persona que l’ha activada per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar. Si la persona no respon, la patrulla s’hi desplaça igualment. A més del botó del pànic, l’aplicació té un accés directe al telèfon d’emergències 112, a informació meteorològica i a comunicacions de la policia sobre incidències a la via pública.