Acord entre Ara i Convergents al Vendrell.

Ara i Convergents rubriquen un pacte al Vendrell per ocupar «l'espai orfe de centre»

La cap de llista serà Lídia Rodríguez i Joan Maria Diu ocuparà el número dos

Ara i Convergents formaran una coalició per concórrer plegats a les eleccions municipals del Vendrell del 2023. L'acord s'ha presentat aquest dijous al Centre Cívic l'Estació, amb la presència dels representants dels dos partits. A més, s'ha anunciat que Lídia Rodríguez, d'Ara, serà la cap de llista, i Joan Maria Diu ocuparà el segon lloc.

«El 2019 vam dividir el nostre electorat i aquest cop podrem sumar», ha remarcat Rodríguez. Per la seva banda, Diu ha avançat que a partir d'ara treballaran per confeccionar la llista i el programa electoral. La secretària general de Convergents, Teresa Pitarch, ha destacat que la coalició vol ocupar «un espai de centre que està orfe».

La mateixa reivindicació ha fet el president d'Ara, Josep Maria Pujol, que ha reclamat posar la «concòrdia» per davant dels insults a la política. «A partir dels municipis hem de fer una Catalunya diferent», ha afegit.

Dins de la marca Ara Pacte Local

A l'acte d'aquest dijous també s'ha anunciat que la coalició concorrerà als comicis sota la marca Ara Pacte Local. Aquest és l'acord que van subscriure les direccions nacionals d'Ara i el PDeCAT a principis de tardor. De totes maneres, a l'acte no hi havia cap representant del PDeCAT del Vendrell.

A finals d'agost, Mar Vázquez va presentar la seva candidatura amb el partit Fem Vendrell, afirmant que estava sota el paraigua del PDeCAT. Qui es presenti com a representant del PDeCAT tindrà els drets electorals que li pertoquen a aquest partit per tenir representació a l'Ajuntament del Vendrell. El PDeCAT va treure dos regidors als comicis del 2019.

A les últimes municipals, Ara el Vendrell va aconseguir 306 vots i Convergents, 329, quedant ambdues formacions fora del consistori. La suma de les dues forces hauria donat 635 vots, el que els hauria acostat a treure un regidor. Aquest és l'objectiu que tenen per al pròxim any.